Einde aan Pijn en Ziek-zijn

In 2014 werd ik ziek. Volgens artsen had ik een chronische ziekte ontwikkeld, een ziekte waarvan ik nooit meer zou herstellen, volgens de verwachting van de artsen. Ik kon mij hier niet bij neerleggen. En ging op zoek. En genas mijzelf..

Op een ochtend in 2014, ging mijn lichaam opeens pijn doen. Het was alsof mijn huid in brand stond en al mijn spieren en zelfs mijn botten plotseling ontstoken waren. In de uren die volgden werd de pijn erger en erger. Eerst dacht ik dat ik griep had. Maar de griep duurde wel heel erg lang… en de pijn was te heftig om een griep te kunnen zijn.
De maanden daarna waren een hel. Ik kreeg steeds meer pijn, overal in mijn lichaam. Mijn huid deed zeer, mijn spieren, mijn ogen, mijn botten, alles deed pijn. Ook mijn spieren werden zwakker, uiteindelijk moest ik een glas water met twee handen naar mijn mond brengen en was ik blij als ik zonder knoeien een paar slokken naar binnen had kunnen krijgen.
Er waren weken bij dat ik alleen maar op de bank kon liggen met mijn ogen dicht, wachten tot het voorbij ging. En het ging maar niet voorbij.
Talloze onderzoeken door reumatologen, neurologen en internisten gaven geen antwoord. Het was een raadsel voor de artsen in het ziekenhuis. Bloedonderzoeken, spiertesten, hersenscan en MRI’s, nergens een antwoord. Uiteindelijk, na maanden onderzoek, kreeg ik een diagnose van de reumatoloog: dit was een heftige vorm van fibromyalgie. Ik kreeg een folder mee naar huis en een afspraak met een verpleegkundige om over mijn toekomst met fibromyalgie te praten. Ik zou hier nooit meer van herstellen, maar moest mijn leven aanpassen om de klachten te minimaliseren zover dat mogelijk was. Daarnaast zei de neuroloog dat mijn zenuwstelsel extreem hypersensitief was en mijn spierkracht op onverklaarbare wijze aan het afnemen was.
Ik was ten einde raad. Mijn werk als shiatsu therapeut, energetisch therapeut en masseur kon ik niet meer doen. Vreselijk vond ik dat, want er waren veel mensen die zo veel baat hadden bij mijn behandelingen. Wat als dit nooit meer over ging? Wat had mijn leven dan nog voor zin? Ik kwam in een (achteraf gezien mooi en) pittig proces van vast willen houden en loslaten.

Na 3 maanden ellende besloot ik om naar een meditatiecentrum in India te gaan. Even weg van de dagelijkse dingen. Even niets hoeven, even in de warmte en rust van een Indiase oase in de hoop dat de ontspanning en het warme weer me goed zou doen.
En dat deed het! Na twee weken mediteren en rusten werden mijn pijnklachten al duidelijk minder!!
Ik ben mij bij thuiskomst volledig gaan toeleggen op mijn herstel door iedere dag meerdere keren te mediteren. Ik schreef een eigen affirmatie voor een gezond lichaam en affirmeerde iedere ochtend en iedere avond. Ik ben mijn lichaamscellen nieuwe opdrachten gaan geven met mijn intenties. Ik heb heel veel tijd in de natuur doorgebracht. Ik las boeken van leraren en bekeek al hun lessen op Youtube. Volgde seminars en deed workshops, allemaal gericht op bewustwording en zelfgnezing. Ik vermeed iedere vorm van stress en negativiteit en heb zelfs mijn relatie beëindigd in die periode, omdat ik voelde dat deze relatie niet voedend was voor mij.

Ik ben gaan onderzoeken welke gedachten ik steeds had. Gedachten bepalen je gevoelens, en hebben direct invloed op materie, ook op je lichaam en haar functioneren. Welke ondermijnende overtuigingen over mezelf en mijn leven geloofde ik en wat was ik daarmee aan het creëren?
Het was echt een weg naar binnen. Een periode van mezelf, mijn denken, mijn lichaam en mijn emoties resetten. Het vroeg om een volledige commitment naar mezelf toe. Als ik mijn lichaam wilde genezen en dus veranderen, dan moest ik zowel mijn overtuigingen als  mijn denken veranderen en mijn doen!
Denken, voelen en doen gaan altijd samen. Een gedachte veroorzaakt een gevoel, samen veroorzaken ze gedrag, wat een bepaalde realiteit creëert, waar vervolgens weer een gedachte en gevoel over ontstaat. De oude, ziekmakende gedachten moest ik zien op te sporen, uit mijn systeem halen en vervangen door nieuwe.
Kortom, een belangrijke herprogrammering van mijn Brein en mijn fysieke en energetische lichaam!
Ik heb mij hier volledig aan toegewijd.

Ik ontdekte dat ik mijn identiteit ontleende aan ‘dienstbaar zijn’. Als ik iets voor een ander kon doen, dan pas had ik bestaansrecht. Dit inzicht bracht een belangrijke ommekeer. Ik besloot om die overtuiging niet meer te geloven. Want het maakte dat ik over grenzen mijn grenzen  ging, dat ik altijd met mijn aandacht buiten mezelf was en afstemde op mijn omgeving, waardoor ik niet goed voor mezelf kon zorgen. En ik legde de lat zo hoog voor mezelf, dat ik constant in een staat van alertheid was, wat heel veel stress opleverde. Ik heb mijzelf hier echt ziek mee gedacht! Er waren zelfs momenten in de jaren ervoor dat ik dacht: zo veel stress kan niet goed zijn, ik word vast een keer ziek….. tsja.. toen wist ik nog niet wat gedachten allemaal creëren….

Ook ontdekte ik dat ik de overtuiging had: ik doe het nooit goed genoeg. Dat is er ook één die voor heel veel stress gezorgd heeft. Van heel kleins af aan heb ik te horen gekregen dat het altijd beter had gekund. Ik deed het nooit goed genoeg. Dat was ik gaan geloven. Ik deed alles met 200% inzet en had nooit het gevoel dat het goed genoeg was. Het gevolg: stress!

Dit waren twee belangrijke oude programmeringen die ervoor hadden gezorgd dat ik mezelf uit had geput en ziek had gemaakt.
Het ziek-zijn had nog een functie: ik kon door het ziek-zijn niets meer doen. Ik had eindelijk een legale reden om even helemaal niets meer te doen. Mijn lichaam had mijn stille verlangen naar rust en ontspanning opgepikt en hier braaf gehoor aan gegeven door ziek te worden.
Toen ik deze inzichten kreeg heb ik tijdens meditaties en affirmaties de oude programmeringen losgekoppeld en er nieuwe voor in de plaats gezet.

En het genezingsproces zette in. Iedere dag ging het een beetje beter. Ik zei tegen mijn lichaam dat ik het ziek-zijn als een liefdevolle daad van mijn lichaam zag (het wilde mij beschermen), bedankte haar daar voor, maar besloot dat het niet meer nodig was. Ik heb de verantwoordelijkheid voor mijn leven weer in eigen handen genomen en heb nieuwe overtuigingen als waarheid aangenomen:
“Ik hoef niets te doen om liefde te ontvangen. Ik BEN liefde.”
“Alles wat ik doe is precies goed genoeg en vaak fantastisch.”
“Ik ben onderdeel van alles in het Universum. Door voor mezelf te zorgen zorg ik automatisch voor het geheel.”
Met deze nieuwe overtuigingen ontstonden er nieuwe gevoelens van blijdschap, ontspanning, vrijheid, vreugde en dankbaarheid. En vanuit deze nieuwe zijnstoestand gedraag ik mij nu anders. Ik ren niet meer zo hard, ik neem tijd voor dingen, ik plan afspraken ruim en plan veel tijd voor mezelf. Ik doe veel leuke dingen waar ik blij van word en ik doe alleen nog maar dingen die ik echt wil doen. En, ik mediteer iedere dag en ben dankbaar voor wat er allemaal is in mijn leven.

Driekwart jaar nadat ik ziek werd, kon ik zeggen: Ik heb mijzelf genezen!
Ik heb geen pijn meer, mijn spieren hebben hun kracht weer terug, ik voel me energiek en vitaal en ben weer volop aan het werk. Ik kan alles weer doen wat ik werkelijk wil doen.
En ik weet nu dat ik mezelf ziek heb gemaakt en dat ik mezelf weer heb genezen. Ik weet dat dit niet alleen voor mezelf geldt, maar voor iedereen!
Inmiddels geef ik les in mediteren, coach ik mensen in hun proces naar genezing en geef ik Krachtveldsessies met groepen, ook bij mensen thuis.
Ik voel me vervuld wanneer ik een bijdrage kan leveren aan het genezingsproces en bewustwordingsproces van anderen en ben nu heel dankbaar voor het ziekte proces waar ik zelf doorheen ben gegaan. Het heeft mijn leven en dat van anderen verrijkt!
 
Als je op dit moment ziek bent of fysieke klachten hebt, dat kan iets kleins zijn, iets chronische of een volgens artsen ernstige ziekte, weet dan dat het mogelijk is om te genezen!
Niet alleen mijn eigen genezing is hier een bewijs van, inmiddels zie ik het ook gebeuren bij mensen om mij heen die deze zelfhelende methoden toepassen.
In andere blogs schrijf ik daar ook over.

Een belangrijke inspirator voor mij is de Amerikaanse arts Dr Joe Dispenza. Hij heeft al meer dan 4000 mensen begeleid en gevolgd in hun genezingsproces en veel van deze deelnemers zijn genezen van kanker, reumatische aandoeningen, Parkinson en vele andere ziekten. Dit zijn geen vage verhalen, maar hij heeft dit allemaal vastgelegd samen met een team van wetenschappers die de daadwerkelijke genezingen hebben gemeten! Je kunt meer over zijn werk lezen en zien op www.drjoedispenza.nl
 
Hulp nodig?
Wil je jezelf genezen? Of is er iemand in je directe omgeving die je zou willen helpen in zijn of haar genezingsproces?
Dan kan je een afspraak maken voor een individuele krachtveldsessie, of voor een krachtveldsessie met een groep bij je thuis. Ook kan je een afspraak maken voor een coachingsessie, eventueel gecombineerd met shiatsu therapie en een energetische behandeling.
In december 2016 geef ik de weekend training  “Overstijg Jezelf” waarin ik je verschillende meditatie- en ademhalingstechnieken leer waarmee je oude programmeringen, emotionele automatismen en fysieke beperkingen gaat  overstijgen. Tijdens dit weekend ga je je zelfgenezend vermogen activeren en start je met jouw genezingsproces.
Meer informatie vind je op deze website.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *