Slecht Nieuws – En dan?

Slecht nieuws – en dan?

Vorige week kreeg ik een naar bericht over een lieve oom van mij. Hij blijkt kanker te hebben.
Mijn eerste reactie: Tranen. Gedachten als: “Shit, wat vreselijk voor hem en zijn vrouw” en: “Ik wil hem nog lang niet missen in mijn leven!” Gedachten over de moeilijke weg die voor hem ligt en angst voor verlies kwamen in me op. Gevolg: verdriet, angst, bezorgdheid, mineurstemming…
Het mag er allemaal zijn. Het hoeft niet onderdrukt te worden, ik laat het even helemaal stromen en ondertussen neem ik waar wat er in mij gebeurt. Vanaf de stoel van de waarnemer, vanuit het bewustzijn wat ik daadwerkelijk ben, zie ik hoe de persoonlijkheid in een drama gaat. En het is oke. Ik kijk er liefdevol naar en geef mezelf bedding.

En dan, een paar minuten later, zakt het verdriet en de angst af en worden de gedachten minder. Er komt een volgende gedachte: wat ga ik hier mee doen? Helpt het mij of hem als ik me nu de hele avond rot ga voelen en allemaal mensen ga bellen om te vertellen over dit drama?
Nope.
Ik besluit iets anders te gaan doen. Ik zet een film op waarvan ik weet dat ik mij beter ga voelen. Een zgn. “feel-good”movie.
En een volgend moment voel ik me beter, ontspannen, in vertrouwen dat iedere ervaring in mijn leven er is om mij nog meer te laten ervaren, om mij nog dichter bij mijzelf te brengen, om nog wakkerder te worden in wie ik werkelijk ben.

Het gaat er niet om dat ik nare gedachten en emoties weg druk. Als ik dat zou doen zou ik in de stress raken van alle nare gedachten en emoties en maak ik het nog erger. Het gaat er om dat ik ze zie voor wat ze zijn. Gedachten. Emoties. Programmeringen in mijn Brein en in mijn celgeheugen, ontstaan vanuit de ervaringen die ik in mijn leven heb gehad tot nu toe.
Ik hoef ze niet te volgen, ik hoef ze niet te voeden, ik hoef ze niet te bevestigen, ik hoef ze niet te geloven. Ik laat ze voorbij komen, aanvaard ze en kies er vervolgens voor om me beter te voelen. Vanuit een beter voelen kan ik mezelf ontspannen, voel ik meer energie, is mijn lichaam meer in balans en kan ik er ook veel meer voor mezelf en een ander zijn.

Wanneer je je er bewust van bent dat jij niet je gedachten bent, dat jij niet je emotie bent, maar dat jij dat bent wat al die gedachten en emoties kan waarnemen, dan ga je ervaren dat je een keuze hebt in hoe je je wil voelen. Omstandigheden dienen zich altijd weer opnieuw aan. Het is aan jou wat jij er mee wilt doen, hoe jij er op wilt reageren.

Electro-magnetisch en gezondheid
Je gedachten zijn electrisch, je emoties/gevoelens zijn magnetisch. Dit is meetbaar. Samen vormen zij je electro-magnetisch veld. Dat wat je denkt en wat je voelt heeft dus een bepaalde vibratie.

Gedachten en emoties met een lagere vibratie zijn o.a. boosheid, verdriet, angst, onzekerheid, schaamte etc. De trillingsfrequentie van deze emoties ligt lager dan bij emoties zoals blijheid, dankbaarheid, tevredenheid, extase, vertrouwen etc. Deze hebben een hogere trilling. Dit electro-magnetisch veld heeft direct invloed op de trilling en dus de werking van je lichaamscellen.

Alles is trilling, dus ook je lichaam en alle celletjes waaruit je lichaam bestaat. Je cellen en je weefsels worden beïnvloed door vibratie waarin je jezelf brengt. Door dingen te doen waar je blij van wordt, verhoog je je vibratie.
Uit onderzoek is gebleken dat de hogere emoties er voor zorgen dat je zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt, dat cellen en neurotransmitters beter communiceren, dat het hormonaal stelsel meer in balans komt, je lichaam wordt er dus gezonder van.

Door je “highest excitement” te volgen, verhoog je je vibratie. Daardoor zullen dingen in je leven moeitelozer worden en zal je lichaam in een hogere vibratie worden gebracht.
Dit activeert en ondersteunt je Zelfgenezend Vermogen.
Hoe meer je jezelf richt op ‘hogere emoties’, zoals tevredenheid, vreugde, dankbaarheid, vertrouwen, passie etc, des te meer zal je zelfgenezend vermogen actief zijn en wordt je lichaam gezonder.

Hoe breng je jezelf nou in een hogere emotie?
Simpelweg door jezelf steeds af te vragen: hoe kan ik mij nu beter voelen? Wat helpt mij om mij nu beter te voelen?
Het gaat er niet om dat je jezelf vanuit een depressie in een Bliss-toestand brengt, dat is namelijk vaak een te grote stap en daarmee raak je juist eerder ontmoedigd en dus in een lagere vibratie.
Je kunt je aandacht bijvoorbeeld op iets anders gaan richten. Je kunt iemand bellen die je vaak aan het lachen maakt. Je kunt muziek gaan luisteren waar je blij van wordt, of naar cabaret kijken. Een wandeling in het bos of aan zee, sporten, dansen, het maakt niet uit. Alles wat jou afleidt van dat waar je je rot door voelde, is helpend. Al voel je je maar een klein beetje beter, je verhoogt je vibratie direct.

Een mooie uitspraak vind ik deze:
“Follow Your Highest Excitement, to the Best of your Abilities.” – Bashar

Doe dat waar je je beter van gaat voelen, binnen de mogelijkheden van dit moment.

Soms is het echt zo simpel….

Ik wens je een ontspannen en goed gevoel!

* Ik vind het leuk als je jouw ervaring met het veranderen van je vibratie wilt delen. Je kunt dat doen door een reactie hieronder te schrijven.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *